Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kevert cseresznyés pite recept

Kevert cseresznyés pite
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 35 dkg cseresznye
    • 30 dkg finomliszt
    • 20 dkg vaj
    • 18 dkg cukor
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 2 evőkanál natúr joghurt vagy tejföl
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag sütőpor
    • 0,5 citrom

    Elkészítése:

    A puha, szoba hőmérsékletű vajat habosítsuk ki a cukorral, majd dolgozzuk hozzá egyesével a tojásokat. Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a citrom héját, a joghurtot vagy tejfölt és forgassuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet.

    Simítsuk a masszát egy vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű (nálam ovális) piteformába.

    A megmosott, kimagozott cseresznyét dobáljuk a süti tetejére és toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe.

    Süssük kb 50 percig (tűpróbáig).

    Tálalás előtt vágjuk fel és szórjuk meg porcukorral.

    Tipp:

    Ennél egyszerűbb cseresznyés sütit el sem lehet képzelni, ami ráadásul nagyon finom is! Gyorsan elkészül és fogyasztható persze kihűlés után. Napokig élvezhető!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá