Kevert cseresznyés pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kevert cseresznyés pite

Hozzávalók:

  • 35 dkg cseresznye
  • 30 dkg finomliszt
  • 20 dkg vaj
  • 18 dkg cukor
  • 4 tojás
  • 2 evőkanál natúr joghurt vagy tejföl
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • 0,5 citrom

Elkészítése:

A puha, szoba hőmérsékletű vajat habosítsuk ki a cukorral, majd dolgozzuk hozzá egyesével a tojásokat. Ezután adjuk hozzá a vaníliás cukrot, a citrom héját, a joghurtot vagy tejfölt és forgassuk hozzá a sütőporral összekevert lisztet.

Simítsuk a masszát egy vajjal kikent, liszttel megszórt, közepes méretű (nálam ovális) piteformába.

A megmosott, kimagozott cseresznyét dobáljuk a süti tetejére és toljuk 180 fokra előmelegített sütőbe.

Süssük kb 50 percig (tűpróbáig).

Tálalás előtt vágjuk fel és szórjuk meg porcukorral.

Tipp:

Ennél egyszerűbb cseresznyés sütit el sem lehet képzelni, ami ráadásul nagyon finom is! Gyorsan elkészül és fogyasztható persze kihűlés után. Napokig élvezhető!