Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos-meggyes pite recept

Habos-meggyes pite
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 23*39 cm-es tepsihez:
    A mérce a joghurtos pohár lesz!

    • 2 pohár natúr joghurt (175 grammos)
    • 1 pohár étolaj
    • 1 pohár kristálycukor
    • 1/2 pohár barna cukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 pohár liszt
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 csomag sütőpör
    • 50 dkg magozott meggy

    Habhoz:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 evőkanál cukor
    • 1 tk almaecet

    Elkészítése:

    A sütött 180 fokra előmelegítjük.

    Veszünk egy nagyobb tálat, majd beleöntjük a joghurtot, a cukrot, vaníliás cukrot, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olajat és jól kikavarjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és simára keverjük az egészet.

    A tepsit kikenjük olajjal, majd meghintjük liszttel és a tészta felet belesimítjuk a tepsibe. A magozott meggy felével megszórjuk. A maradék tésztát rásimítjuk a meggyre, végezetül rászórjuk a megmaradt meggy másik felét.

    Betoljuk az előmelegített sütőbe és kb 25 percig sütjük.

    Amíg sül a pite felverjük a csipet sóval és a cukorral, ecettel a tojásfehérjét kemény habbá.

    A pitét kivesszük a sütőből és rákanalazzuk a tojásfehérje habot, elsimítjuk és visszatoljuk a sütőbe 15 percre, amíg megsül illetve megszárad a hab a tészta tetején.

    Ha megsült, hagyjuk langyosra hűlni, mert így könnyebb lesz szeletelni.

    Forró vízbe mártott, megtörölt késsel szeleteljük fel.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá