Habos-meggyes pite recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók egy 23*39 cm-es tepsihez:
A mérce a joghurtos pohár lesz!
- 2 pohár natúr joghurt (175 grammos)
- 1 pohár étolaj
- 1 pohár kristálycukor
- 1/2 pohár barna cukor
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 4 pohár liszt
- 1 csomag vaníliás cukor
- 1 csomag sütőpör
- 50 dkg magozott meggy
Habhoz:
- 5 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 10 evőkanál cukor
- 1 tk almaecet
Elkészítése:
A sütött 180 fokra előmelegítjük.
Veszünk egy nagyobb tálat, majd beleöntjük a joghurtot, a cukrot, vaníliás cukrot, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olajat és jól kikavarjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és simára keverjük az egészet.
A tepsit kikenjük olajjal, majd meghintjük liszttel és a tészta felet belesimítjuk a tepsibe. A magozott meggy felével megszórjuk. A maradék tésztát rásimítjuk a meggyre, végezetül rászórjuk a megmaradt meggy másik felét.
Betoljuk az előmelegített sütőbe és kb 25 percig sütjük.
Amíg sül a pite felverjük a csipet sóval és a cukorral, ecettel a tojásfehérjét kemény habbá.
A pitét kivesszük a sütőből és rákanalazzuk a tojásfehérje habot, elsimítjuk és visszatoljuk a sütőbe 15 percre, amíg megsül illetve megszárad a hab a tészta tetején.
Ha megsült, hagyjuk langyosra hűlni, mert így könnyebb lesz szeletelni.
Forró vízbe mártott, megtörölt késsel szeleteljük fel.