Habos-meggyes pite

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 23*39 cm-es tepsihez:
A mérce a joghurtos pohár lesz!

  • 2 pohár natúr joghurt (175 grammos)
  • 1 pohár étolaj
  • 1 pohár kristálycukor
  • 1/2 pohár barna cukor
  • 3 tojás
  • 4 pohár liszt
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpör
  • 50 dkg magozott meggy

Habhoz:

  • 5 tojásfehérje
  • 10 evőkanál cukor
  • 1 tk almaecet

Elkészítése:

A sütött 180 fokra előmelegítjük.

Veszünk egy nagyobb tálat, majd beleöntjük a joghurtot, a cukrot, vaníliás cukrot, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olajat és jól kikavarjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és simára keverjük az egészet.

A tepsit kikenjük olajjal, majd meghintjük liszttel és a tészta felet belesimítjuk a tepsibe. A magozott meggy felével megszórjuk. A maradék tésztát rásimítjuk a meggyre, végezetül rászórjuk a megmaradt meggy másik felét.

Betoljuk az előmelegített sütőbe és kb 25 percig sütjük.

Amíg sül a pite felverjük a csipet sóval és a cukorral, ecettel a tojásfehérjét kemény habbá.

A pitét kivesszük a sütőből és rákanalazzuk a tojásfehérje habot, elsimítjuk és visszatoljuk a sütőbe 15 percre, amíg megsül illetve megszárad a hab a tészta tetején.

Ha megsült, hagyjuk langyosra hűlni, mert így könnyebb lesz szeletelni.

Forró vízbe mártott, megtörölt késsel szeleteljük fel.