Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Habos meggyes pite! recept

Habos meggyes pite!
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
80 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább



  • Hozzávalók egy 23*39 cm-es tepsihez:
    A joghurtos pohár a mérce.

    • 350 g joghurt (2 db 175 g-os pohár)
    • 1 pohár étolaj
    • 1 pohár kristálycukor
    • 1/2 pohár barnacukor
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 4 pohár finomliszt
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 1 cs sütőpör
    • 50 dkg magozott meggy

    A tetejére:

    • 5  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 10 evőkanál cukor
    • 1 evőkanál almaecet

    Elkészítése:

    A sütőtt 180 fokon előmelegítjük.

    Veszünk egy nagyobb tálat, majd beleöntjük a joghurtot, a cukrot, vaníliás cukrot, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olajat és jól kikavarjuk.

    Hozzáadjuk a sütőporos lisztet és az egészet simára keverjük.

    A tepsit kiolajozzuk, majd megszórjuk liszttel (vagy sütőpapírral kibéleljük), majd a tészta felet belesimítjuk a tepsibe. A magozott meggy felével megszórjuk. A maradék tésztát rásimítjuk, végezetül rászórjuk a megmaradt magozott meggyet.

    Betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe és kb 25 percig sütjük.

    Amíg sül a pite felverjük a csipet sóval és a cukorral a tojásfehérjét kemény habbá.

    A pitét kivesszük a sütőből és ráalmozzuk a tojásfehérje habot, elsimítjuk és visszatoljuk a sütőbe 15 percre, amíg meg sül illetve megszárad a hab a tészta tetején.

    Ha megsült hagyjuk langyosra hűlni, mert így könnyebb lesz majd szeletelni.

    Forró vízbe mártott késsel szeleteljük.

    Tipp:

    A tojásfehérje habot miden esetben csipet sóval kezdjük felverni, majd apránként adagoljuk hozzá a cukrot, így biztos kemény fényes hab lesz. Nem esik össze.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá