Hozzávalók egy 23*39 cm-es tepsihez:
A mérce a joghurtos pohár lesz!
Habhoz:
Elkészítése:
A sütött 180 fokra előmelegítjük.
Veszünk egy nagyobb tálat, majd beleöntjük a joghurtot, a cukrot, vaníliás cukrot, beleütjük a tojásokat, hozzáadjuk az olajat és jól kikavarjuk, majd hozzáadjuk a sütőporos lisztet és simára keverjük az egészet.
A tepsit kikenjük olajjal, majd meghintjük liszttel és a tészta felet belesimítjuk a tepsibe. A magozott meggy felével megszórjuk. A maradék tésztát rásimítjuk a meggyre, végezetül rászórjuk a megmaradt meggy másik felét.
Betoljuk az előmelegített sütőbe és kb 25 percig sütjük.
Amíg sül a pite felverjük a csipet sóval és a cukorral, ecettel a tojásfehérjét kemény habbá.
A pitét kivesszük a sütőből és rákanalazzuk a tojásfehérje habot, elsimítjuk és visszatoljuk a sütőbe 15 percre, amíg megsül illetve megszárad a hab a tészta tetején.
Ha megsült, hagyjuk langyosra hűlni, mert így könnyebb lesz szeletelni.
Forró vízbe mártott, megtörölt késsel szeleteljük fel.