Cseresznyés pite

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Cseresznyés pite

Hozzávalók egy 20*30 cm-es tepsihez:

  • 2 db 175 ml-es laktózmentes krémjoghurt
  • 175 ml étolaj
  • 2 bögre cukor (a joghurtos pohár a mérce)
  • 4 bögre liszt (a joghurtos pohár a mérce)
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 csomag sütőpor
  • csipet só
  • 60 dkg friss, magozott cseresznye
  • 3 egész tojás

Elkészítése:

Egy tálba beleöntjük a joghurtot, az olajat, beleütjük a tojásokat, majd kézi habverővel kikavarjuk. Hozzáadjuk a lisztet, a sütőport és a vaníliás cukrot, a csipet sót és összekeverjük jól az egészet.

A tepsit alaposan kizsírozzuk vagy vajazzuk és meghintjük liszttel, majd belesimítjuk a tészta felét. A megmosott, kimagozott cseresznyét lecsepegtetjük, majd a félével megszórjuk a tésztát, majd a maradék tésztát rásimítjuk és a maradék cseresznyét ismét egyenletesen a tészta tetejére szórjuk.

180 fokra előmelegített sütőbe toljuk és kb. 25-28 perc alatt megsütjük.

Langyosan kockákra vágjuk és tálaljuk

Tipp:

Ha télen készítem akkor vagy befőttből vagy fagyasztott cseresznyéből készítem ugyan olyan jó lesz, mint a frissből.