Kevert meggyes

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kevert meggyes

Hozzávalók egy 20*25 cm-es tepsihez:

  • 3 tojás (szobahőmérsékletű)
  • 10 evőkanál kristálycukor
  • 10 evőkanál olaj
  • 10 evőkanál tej
  • 10 púpozott evőkanál finomliszt
  • csipet só
  • magozott meggy (40-50 dkg ízlés szerint)

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 180 fokra.

A tojásokat egy tálban a cukorral fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk az olajat, a tejet, a sót, majd a végén a lisztet. A liszttel már nem kell sokáig keverni!

A tepsibe beleteszünk egy sütőpapírt és beleöntjük a masszát. Kissé folyós, de nem szabad több lisztet belerakni, mert akkor tömör lesz a tészta. Eloszlatjuk egyenletesen és megszórjuk a meggyel.

180 fokos sütőben kb 25-30 percig sütjük. Tűpróbát végezzünk!

Kihűtjük, szeleteljük és ízlés szerint porcukorral megszórjuk.