Hozzávalók:
Tésztához:
Töltelékhez:
Elkészítése:
A lisztet, a sóval és a cukorral összekeverjük, a margarint beledaraboljuk és összemorzsoljuk a liszttel. Hozzáadjuk a tojásokat és a kevés langyos tejben felfutatott élesztőt. Adagoljuk hozzá a langyos tejet, annyit hogy jól dagasztható legyen.
Az elején ragacsos lesz a massza, de addig kell dagasztani, míg el nem válik a kezünktől. Hozzáadjuk közben az olajat is, ettől jobban összeàll a tészta.
Meleg helyen 1 órát kelesztjük letakarva.
A töltelékhez a meggyet kimagozzuk, megszórjuk a cukorral és várunk, hogy a levét kieengedje. Egy edénybe öntjük a meggy levét, hozzáadjuk a felmelegített tejet és a vaníliás pudingport, majd összekeverjük. Lassú tüzön sűrűre főzzük, majd beletesszük a meggyet és összekavarjuk.
A tésztát két részre osztjuk, az egyiket kinyújtjuk és egy nagyobb sütőtepsibe helyezzük, megszórjuk búzzadarával és ráöntjük a meggyet, ezután a másik tésztát is kinyújtjuk és a tetejére helyezzük. A széleit összenyomkodjuk, hogy a meggy ki ne follyon.
Megszúrkáljuk a tetejét és megkenjük tojással.
Előmelegített sütőben, 200 fokon kb 40 perc alatt készre sütjük.
Ha nincs meggyszezon, akkor persze üveges meggyel is helyettesíthető.