Meggyes, pudingos szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • kb 50 dkg magozott meggy
  • 4-5 evőkanál kristálycukor
  • kb 2 csomag babapiskóta
  • rum vagy aroma ízlés szerint
  • 2 csomag vaníliás pudingpor
  • 5 dl tej
  • 3-4 ek cukor a pudinghoz
  • 10 dkg tejcsokoládé
  • 3-4 teáskanál víz

Elkészítése: A meggyet felforraljuk egy kis víz hozzáadásával és a cukrot is hozzátesszük. Közben a pudingporokat kikeverjük a tejjel, majd 2-3 perc főzés után behabarjuk vele a meggyet.

Egy nagyobb tepsi alját kirakjuk rumba áztatott babapiskótával és még forrón ráöntjük és elsimítjuk rajta a meggyes tölteléket, majd a tetejére is babapiskótát teszünk, amiket kissé benyomkodunk a töltelékbe.

Végül a csokit felolvasztjuk a víz hozzáadásával, majd végig locsoljuk vele a süti tetejét.

Pár órát hűtőben pihentetjük, majd tálaljuk.