Jégkrém szelet

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább

Hozzávalók:

  • 1 csomag vajas keksz
  • 1 csomag vaníliás pudingpor
  • 3 dl tej
  • 2-3 ek kristálycukor
  • csipetnyi só
  • 150 g túró
  • porcukor ízlés szerint
  • 2,5 dl habtejszín
  • gyümölcs (szezonális gyümölcs is lehet, nálam eper és málna)
  • reszelt csokoládé vagy csokiöntet

Elkészítése:

Lerakunk egy 23*31 cm-es tepsibe egy sor kekszet.

Megfőzzük a vaníliás pudingot a tejben, a kristálycukor és a só hozzáadásával. Kihűtjük, de közben keverjük, hogy ne bőrösödjön be!

A túrót botmixerrel pépesítjük vagy szitán áttörjük és hozzá ízlés szerint porcukrot.

Kemény habbá verjük a habtejszínt. 1 dl habtejszínt félreteszünk.

A kihűlt pudingot, a túrót és 1,5 dl habtejszínt összekeverjük.

A kekszre egyenletesen rákenjük a pudingos krémet. A krémre jön a gyümölcs, a gyümölcsre pedig a félrerakott habtejszínt simítjuk.

Reszelt csokoládéval vagy csokiöntettel díszítjük.

Tipp:

Anyuval alkottunk a konyhában egy sütés nélküli süteményt, amit jégkrém szeletnek neveztem el.