Madártej szelet sütés nélkül

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 60 db vajas keksz
  • 4 tojássárga
  • 4 dl tej
  • 4 dkg liszt
  • 15 dkg porcukor
  • 3 tk vaníliaaroma vagy paszta
  • 4 dl habtejszín

Csokoládé ganache-goz:

  • 12,5 dkg ét vagy tejcsokoládé
  • 2 dkg vaj
  • 1 dl habtejszín

Elkészítése:

A lisztet, porcukrot, tojássárgákat és vaníliát keverjük össze kevés tejjel, majd folyamatosan adjuk hozzá a többi tejet és keverjük csomómentesre.

Állandó kevergetés mellett főzzük sűrűre, majd folpackkal letakarva hűtsük ki teljesen.

A habtejszínt verjük fel kemény habbá, majd keverjük hozzá a főzött krémhez.

Az edény alját rakjuk ki egy sor omlós keksszel (20 db), egyenletesen kanalazzuk rá a krém felét, majd rakjuk ki szintén egy sor omlós keksszel.

Ezután egyenletesen kanalazzuk rá a maradék krémet, szintén rakjuk ki a tetejét keksszel, majd tegyük be pár órára a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen.

A habtejszínt és a vajat tegyük egy kisebb edénybe, melegítsük forráspontig, majd vegyük le a tűzről, adjuk hozzá az apróra tördelt csokoládét és addig keverjük, míg teljesen elolvad.

Vegyük ki a hűtőből a sütit, egyenletesen csorgassuk a keksz tetejére a csokoládét, majd tegyük vissza a hűtőbe, hogy kellően megdermedjen.