Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Raffaello sütés nélkül recept

Raffaello sütés nélkül
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 600 ml tej
    • 3 ek finomliszt
    • 3 ek kukoricakeményítő
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárga
    • 3 kk vaníliás cukor
    • 20 dkg kristálycukor
    • 150 g kókuszreszelék
    • 200 g vaj
    • 0,5 kg háztartási keksz

    Elkészítése:

    Kevés tejben elkeverjük a tojássárgákat, a lisztet és a keményítőt és a cukrokat. A maradék tejet hozzáadjuk, csomómentesre keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg sűrű pudingot nem kapunk.

    A pudingot levesszük a tűzről, fóliával lefedjük és kihűtjük.

    A pudinghoz hozzáadjuk a vajat és addig dolgozzuk (kézi robotgéppel), amíg selymes krémet nem kapunk. Végül beledolgozzuk a kókuszreszeléket. A krémet 3 részre osztjuk.

    Egy mély, 24*34 cm-es tepsi alját háztartási keksszel kibéleljük vagy süti keretet használunk. Rákanalazzuk a krém harmadát, erre kerül még egy réteg keksz, még egy réteg krém, ismét keksz, majd az utolsó adag krém.

    Egy kevés kókuszreszeléket megpirítunk száraz serpenyőben, ezzel szórjuk meg a desszertet.

    Hűtőszekrénybe tesszük, legalább egy éjszakára.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá