Raffaello sütés nélkül

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
45 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 600 ml tej
  • 3 ek finomliszt
  • 3 ek kukoricakeményítő
  • 3 tojássárga
  • 3 kk vaníliás cukor
  • 20 dkg kristálycukor
  • 150 g kókuszreszelék
  • 200 g vaj
  • 0,5 kg háztartási keksz

Elkészítése:

Kevés tejben elkeverjük a tojássárgákat, a lisztet és a keményítőt és a cukrokat. A maradék tejet hozzáadjuk, csomómentesre keverjük, majd folyamatos kevergetés mellett addig főzzük, amíg sűrű pudingot nem kapunk.

A pudingot levesszük a tűzről, fóliával lefedjük és kihűtjük.

A pudinghoz hozzáadjuk a vajat és addig dolgozzuk (kézi robotgéppel), amíg selymes krémet nem kapunk. Végül beledolgozzuk a kókuszreszeléket. A krémet 3 részre osztjuk.

Egy mély, 24*34 cm-es tepsi alját háztartási keksszel kibéleljük vagy süti keretet használunk. Rákanalazzuk a krém harmadát, erre kerül még egy réteg keksz, még egy réteg krém, ismét keksz, majd az utolsó adag krém.

Egy kevés kókuszreszeléket megpirítunk száraz serpenyőben, ezzel szórjuk meg a desszertet.

Hűtőszekrénybe tesszük, legalább egy éjszakára.