Hozzávalók:
Alap:
Fehér krém:
Epres réteg:
Elkészítése:
Egy 18 cm átmérőjű tortaformát folpackkal kibélelünk.
A darált kekszet az olvasztott vajjal összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a tejet és a rumot, hogy egy jó állagú alapot kapjunk, melyet a forma aljára egyenletesen eldolgozunk.
A natúr krémsajtot a kétféle cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a citrom levét. A tejszínt kemény habbá verjük és apránként a sajtos masszához adagoljuk. Ez a krém kerül a kekszes alapra.
Egy üvegpoharat vagy tálkát folpackkal bevonunk és a tortánk közepébe belenyomjuk, hogy egy mélyedést kapjunk, (mert ebbe kerül az epres massza), beleöntjük a masszát, ezt követően hűtőbe tesszük.
Az epret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, apró darabokra vágjuk és turmixoljuk. Hozzáöntjük a cukrot és alacsony hőmérsékleten addig főzzük, amíg a cukor teljesen elolvad. A zselatint a zacskón lévő utasítás szerint elkészítjük és a masszához adjuk.
A masszát hagyjuk hűlni, amikor már jól kihűlt, a hűtőből a tortát kivesszük a közepéből a poharat kiemeljük és az epres krémet a fehér rétegre öntjük.
Pár órára vagy akár egy éjszakára hűtőbe tesszük.
Másnap ízlés szerint díszítjük.