Epres torta sütés nélkül

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Epres torta sütés nélkül

Hozzávalók:
Alap:

  • 10 dkg háztartási keksz
  • 5 dkg vaj vagy margarin
  • 1 dl tej
  • kevés rum

Fehér krém:

  • 20 dkg natúr krémsajt
  • 2 dl habtejszín
  • 7 dkg porcukor
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 evőkanál citromlé

Epres réteg:

  • 1/2 kg eper
  • 10 dkg porcukor
  • 2 dkg zselatin (por)

Elkészítése:

Egy 18 cm átmérőjű tortaformát folpackkal kibélelünk.

A darált kekszet az olvasztott vajjal összedolgozzuk, majd hozzákeverjük a tejet és a rumot, hogy egy jó állagú alapot kapjunk, melyet a forma aljára egyenletesen eldolgozunk.

A natúr krémsajtot a kétféle cukorral jól kikeverjük, hozzáadjuk a citrom levét. A tejszínt kemény habbá verjük és apránként a sajtos masszához adagoljuk. Ez a krém kerül a kekszes alapra.

Egy üvegpoharat vagy tálkát folpackkal bevonunk és a tortánk közepébe belenyomjuk, hogy egy mélyedést kapjunk, (mert ebbe kerül az epres massza), beleöntjük a masszát, ezt követően hűtőbe tesszük.

Az epret alaposan megmossuk, lecsepegtetjük, apró darabokra vágjuk és turmixoljuk. Hozzáöntjük a cukrot és alacsony hőmérsékleten addig főzzük, amíg a cukor teljesen elolvad. A zselatint a zacskón lévő utasítás szerint elkészítjük és a masszához adjuk.

A masszát hagyjuk hűlni, amikor már jól kihűlt, a hűtőből a tortát kivesszük a közepéből a poharat kiemeljük és az epres krémet a fehér rétegre öntjük.

Pár órára vagy akár egy éjszakára hűtőbe tesszük.

Másnap ízlés szerint díszítjük.