Gesztenye torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 27*39 cm-es kapcsos formához:
Alap:

  • 2 csomag gesztenyemassza (50 dkg)
  • 25 dkg darált keksz
  • rumaroma (ízlés szerint)
  • 15 dkg cukor
  • 2 ek kakaópor
  • tej (nem sok, csak amennyit felvesz)

Krém:

  • 9 dl tej
  • 3 csomag vaníliás pudingpor
  • 20 dkg porcukor
  • 25 dkg margarin

Továbbá:

  • 24 db babapiskóta
  • 5 dl cukrozott habtejszîn
  • reszelt gesztenyemassza

Elkészítése:

Az alap hozzávalóit összegyúrjuk annyi tejjel, hogy összeálljon és ne legyen ragacsos.

Egy közepes nagyságú, kapcsos formába egyenletesen belenyomkodjuk.

A krémhez a tejet a pudingporokkal sűrűre főzzük, majd kihűtjük. A cukrot a vajjal habosra keverjük, majd a kihűlt pudinggal összekeverjük.

A krém egyik felét rákenjük az alapra. Langyos, rumos tejbe forgatott babapiskótával kirakjuk a tetejét (ne áztassuk el a piskótákat!), majd a krém másik felét is rákenjük.

Végül a tetejére kenjük a felvert tejszínhabot, majd megszórjuk kakaóporral vagy gesztenyemaszát reszelünk rá.

Egy éjszakát hütsük.