Tiramisu torta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
30 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Kicsit drágább
Tiramisu torta

Hozzávalók:

  • 500 g mascarpone
  • 200 ml friss kávé
  • 24 db cukrozott babapiskóta
  • 4 tojás
  • 100 g cukor
  • fél csomag cukrozatlan kakaópor
  • 3 ek zselatinfix
  • 20 ml konyak vagy konyakaroma
  • 200 ml habtejszín

Elkészítése:

Egy 20 cm-es kapcsos tortafomát folpackkal kívül belül áttekerjük, majd visszacsatoljuk az aljához.

A tojások sárgáját a cukor felével fehéredésig verjük. Egy csipet sóval a tojások fehérjét is felverjük, majd a végén hozzáverjük a maradék cukrot is.

A felvert tojássárgáját elkeverjük a mascarponeval és négy kanál fehérjehabbal, amíg sima masszát nem kapunk, majd spatulával óvatosan hozzáforgatjuk a maradék habot is, végül a konyakot és a zselatinfixet.

A babapiskóták mindkét oldalát beáztatjuk a kávéba, majd befedjük vele a tortaforma alját. Kanalazunk rá pár kanál krémet, elsimítjuk, majd teszünk rá pár kávés babapiskótát és addig rétegezzük, amíg el nem fogy a krémünk. Itt ügyeljünk rá, hogy a torta tetejét krém fedje.

Hűtőbe tesszük és kb 4 órát állni hagyjuk.

A hűtőből kivéve óvatosan lefejtjük a tortáról a formát és felvert habtejszínnel díszítjük. A végén kakaóporral szórjuk.