Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Rudolf torta recept

Rudolf torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 28 cm-es tortaformához:
    Piskóta:

    • 8  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
    • 8 evőkanál kristálycukor
    • 8 evőkanál liszt
    • 1 csomag sütőpor

    Töltelék és díszítés:

    • 500 ml cukrászhab
    • 2 csomag habfixáló
    • 1 evőkanál kakaópor
    • 1 tábla étcsokoládé
    • 1 tábla fehér csokoládé
    • piros ételszínező (paszta)

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét a kristálycukorral kemény habbá verjük, majd hozzáadjuk a tojások sárgáját és összedolgozzuk.

    Ezután alacsony fokozatra állítjuk a habverőt és hozzáadjuk a sütőport, majd folyamatos keverés mellett hozzákanalazzuk a lisztet és a kakaóport.

    A kész masszát sütőpapírral bélelt tepsibe öntjük, majd előmelegített sütőben takarék lángon kb 15 perc alatt készre sütjük.

    A piskóta állapotát tűpróbával ellenőrizhetjük.

    A kisült tortát kihűtjük, majd elkészítjük a krémet. A tejszínhez hozzáadjuk a habfixálót valamint a kakaóport és kemény habbá verjük.

    A piskótát három részre vágjuk. Az első lapot megkenjük a krémmel, majd erre ráhelyezzük a következő lapot és megismételjük az előző lépést. Végül a maradék tejszínhabbal körbevonjuk a tortát és habzsákkal díszítjük.

    Rudolf szarvacskáit étcsokoládéból készítjük el. Felolvasszuk, szilikonos kis méretű formába öntjük, majd mikor visszadermedt forró késsel kivágjuk a szarvacskákat. A két szemet ugyanezen eljárás alapján fehér csokoládéból készítjük. Az orrot szintén, csak ott a fehér csokoládét piros ételszínezővel (paszta) színezzük.

    A kész elemeket a tortára helyezzük és kész a Rudolf torta.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá