Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós torta recept

Diós torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
25 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók egy 24*36 cm-es tepsihez:
    Piskotához:

    • 20  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 8 ek víz
    • 28 csapott ek cukor
    • 2 citrom héja
    • 2 cs sütőpor
    • 28 ek finomliszt

    Krémhez:

    • 50 dkg vaj
    • 75 dkg mascarpone
    • 75 dkg porcukor
    • 90 dkg darált dió
    • 1 evőkanál rumaroma

    Továbbá:

    • kóla
    • 20 dkg darált dió
    • felezett dió

    Elkészítése:

    Piskóta:

    A tojások fehérjét a cukorral kemény habbá verem. Hozzáadom a tojássárgákat, vizet és a reszelt citromhéjat, legvégül beleforgatom a sütőporral elkevert lisztet.

    A tepsit kivajazom és kilisztezem. Az elkészített piskótából vagy 4 lapot sütök külön, vagy két részletben sütöm meg a lapokat és összeállítás előtt vágom majd 2-2 lapra a piskótákat.

    Előmelegített sütőben 180 fokon 25-30 perc alatt készre sütöm a piskótákat (ha külön sütünk 4 lapot, akkor a sütési idő laponként rövidülni fog!). Tűpróbát végezzünk, majd rácson hűtsük ki a lapokat.

    Krém:

    A vajat, a porcukorral, rumaromával és a mascarponéval robotgéppel magas fokozaton kb 8 percig habosítom, majd beleforgatom a diót is. Együtt addig habosítom, amíg egy nagyon könnyű, fehéres diókrémet kapok.

    Összeállítás:

    Egy kanál segítségével kólával locsolom meg a lapokat, majd megkenem ujjnyi vastagon a krémmel és egymásra rétegezem a lapokat. Annyi krémet hagyok, hogy kívülről is körbe tudjam kenni, majd darált dióval megszórom és felezett dióval díszítem.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá