Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós gesztenyetorta recept

Diós gesztenyetorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A tésztához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 10 dkg kristálycukor
    • 10 dkg darált dió
    • 2 evőkanál zsemlemorzsa

    A forma kenéséhez:

    • 2 dkg margarin
    • 1-2 evőkanál finomliszt

    A lekenéséhez:

    • 2 evőkanál sárgabaracklekvár

    A gesztenyekrémhez:

    • 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza
    • 20 dkg margarin
    • 3 evőkanál porcukor
    • 2 evőkanál rum vagy aroma

    A tetejére:

    • 5-5 dkg fehér és étcsokoládé

    Elkészítése:

    A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a kristálycukorral fehéredésig keverjük. A diót a morzsával összeforgatjuk.
    A tojásfehérjét kemény habbá verjük.

    A cukros tojássárgájára rátesszük a morzsás diót 1/3-át, erre pedig egy harmadnyi habot. Könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék diót és habot ugyanígy, további két részletben adjuk hozzá.

    Egy 24 cm átmérőjű, kerek tortaformát margarinnal kikenünk, liszttel megszórjuk.

    A diós masszát beleöntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

    A lekvárt a tésztára simítjuk egyenletesen.

    A kilengedett gesztenyemasszát áttörjük, majd a puha margarinnal, a porcukorral és a rummal habosra keverjük. Egyenletesen rákenjük a lekváros tortalapra. Végül a kétféle olvasztott csokoládét kiskanállal a tetejére csorgatjuk.

    Letakarva hűtőszekrénybe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá