Diós gesztenyetorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
40 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:
A tésztához:

  • 3 tojás
  • 10 dkg kristálycukor
  • 10 dkg darált dió
  • 2 evőkanál zsemlemorzsa

A forma kenéséhez:

  • 2 dkg margarin
  • 1-2 evőkanál finomliszt

A lekenéséhez:

  • 2 evőkanál sárgabaracklekvár

A gesztenyekrémhez:

  • 25 dkg fagyasztott gesztenyemassza
  • 20 dkg margarin
  • 3 evőkanál porcukor
  • 2 evőkanál rum vagy aroma

A tetejére:

  • 5-5 dkg fehér és étcsokoládé

Elkészítése:

A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a kristálycukorral fehéredésig keverjük. A diót a morzsával összeforgatjuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük.

A cukros tojássárgájára rátesszük a morzsás diót 1/3-át, erre pedig egy harmadnyi habot. Könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék diót és habot ugyanígy, további két részletben adjuk hozzá.

Egy 24 cm átmérőjű, kerek tortaformát margarinnal kikenünk, liszttel megszórjuk.

A diós masszát beleöntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.

A lekvárt a tésztára simítjuk egyenletesen.

A kilengedett gesztenyemasszát áttörjük, majd a puha margarinnal, a porcukorral és a rummal habosra keverjük. Egyenletesen rákenjük a lekváros tortalapra. Végül a kétféle olvasztott csokoládét kiskanállal a tetejére csorgatjuk.

Letakarva hűtőszekrénybe tesszük.