Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós preckedli recept

Diós preckedli
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 10 dkg sertészsír
    • 15 dkg margarin
    • 10 g vaníliás cukor
    • 20 dkg kistálycukor
    • 12 g sütőpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 1 citrom reszelt héja
    • 15 dkg darabos dió 10 dkg kistálycukorral összekeverve

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zsírt, puha margarint és jól összemorzsoljuk. Ezután beleszórjuk a kristálycukrot, vaníliás cukrot, sütőport, belereszeljük a citrom héját. Beleütünk 1 egész tojást és 1-nek a sárgáját.

    Addig gyúrjuk, amíg a tészta összeáll. Ne legyen túl kemény, akkor jó, ha nem ragad a tál falához. Ha szükséges, kis tejföllel lazítunk rajta, de én nem tettem hozzá.

    Egy órára hűtőbe tesszük, majd kinyújtjuk 0,5 cm vastagra és tetszőleges formákkal kiszúrjuk.

    A diót darabosra aprítjuk és összekeverjük a kristálycukorral.

    A tésztákat lekenjük a megmaradt tojásfehérjével és belefordítjuk a cukros-diós keverékbe.

    Ezek után tepsibe rakjuk a diós felével felfelé. Sütőpapírt tehetünk a tepsibe.

    Előmelegített sütőben 180 fokon világos színűre sütjük 15-20 perc alatt.

    Vigyázzunk, hogy ne süssük túl!

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá