Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Preckedli, avagy diós linzer recept

Preckedli, avagy diós linzer
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 50 dkg finomliszt
    • 10 dkg sertészsír
    • 15 dkg margarin
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 20 dkg kristálycukor
    • 1 cs sütőpor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • reszelt citromhéj
    • dió + kristálycukor keveréke a tetejére

    Elkészítése:

    A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zsírt és a puha margarint, majd jól összemorzsoljuk.

    Ezután beleszórjuk a kristálycukrot, a vaníliás cukrot, a sütőport, belereszeljük a citromhéjat, hozzáadunk egy egész tojást és egy tojássárgáját, majd addig gyúrni, hogy a tészta összeálljon. Ne legyen se túl lágy, se túl kemény. Akkor jó, ha már nem ragad a tál falához és a kezünkhöz sem (ha szükséges egy kicsi tejfölt lehet bele tenni, hogy összeálljon, de én nem tettem).

    Egy órára a hűtőbe tesszük, majd ujjnyi vastagra kinyújtjuk és ízlés szerinti formával kiszaggatjuk.

    A diót apróra daraboljuk és kristálycukorral összekeverjük. A kiszaggatott linzerek tetejét enyhén felvert tojásfehérjével lekenjük, majd a cukros-dióba belefordítjuk.

    Ezután a diós felével felfelé egy tepsibe beletesszük.

    Előmelegített sütőben, 180 fokon, szép világos színűre sütjük kb 15-20 perc alatt.

    Kihűlve, porcukorral megszórva tálaljuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá