Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Linzer recept

Linzer
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
75 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 60 dkg finomliszt
    • 40 dkg margarin
    • 20 dkg porcukor
    • 1,5 zacskó sütőpor
    • 2 zacskó vaníliás cukor
    • 2  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • reszelt citromhéj
    • lekvár a töltéshez

    A kenéshez:

    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 5 dkg darált dió
    • ízlés szerint kristálycukor

    Elkészítése:

    A hozzávalókból linzertésztát gyúrunk, majd 3-4 mm vastagságúra nyújtjuk és cakkos szaggatóval kiszaggatjuk.
    Minden másodikat gyűszűvel vagy pici kör formával kiszúrjuk.

    Felvert tojásfehérjével lekenjük, cukrozott dióval megszórjuk.

    Sütőpapíros tepsire helyezzük és 180 fokon pár perc alatt megsütjük.

    A kihűlt linzereket lekvárral megkenjük, összeragasztjuk és porcukorral meghintjük.

    Ebből a mennyiségből kb 1,5 kg kész sütemény lesz.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá