Diós preckedli

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Diós preckedli

Hozzávalók:

  • 50 dkg finomliszt
  • 10 dkg sertészsír
  • 15 dkg margarin
  • 10 g vaníliás cukor
  • 20 dkg kistálycukor
  • 12 g sütőpor
  • 2 tojás
  • 1 citrom reszelt héja
  • 15 dkg darabos dió 10 dkg kistálycukorral összekeverve

Elkészítése:

A lisztet egy tálba tesszük, hozzáadjuk a zsírt, puha margarint és jól összemorzsoljuk. Ezután beleszórjuk a kristálycukrot, vaníliás cukrot, sütőport, belereszeljük a citrom héját. Beleütünk 1 egész tojást és 1-nek a sárgáját.

Addig gyúrjuk, amíg a tészta összeáll. Ne legyen túl kemény, akkor jó, ha nem ragad a tál falához. Ha szükséges, kis tejföllel lazítunk rajta, de én nem tettem hozzá.

Egy órára hűtőbe tesszük, majd kinyújtjuk 0,5 cm vastagra és tetszőleges formákkal kiszúrjuk.

A diót darabosra aprítjuk és összekeverjük a kristálycukorral.

A tésztákat lekenjük a megmaradt tojásfehérjével és belefordítjuk a cukros-diós keverékbe.

Ezek után tepsibe rakjuk a diós felével felfelé. Sütőpapírt tehetünk a tepsibe.

Előmelegített sütőben 180 fokon világos színűre sütjük 15-20 perc alatt.

Vigyázzunk, hogy ne süssük túl!