Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Duplán diós sütemény recept

Duplán diós sütemény
Nehézségi szint:
Nincs adat
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Nincs adat



  • Hozzávalók egy kb 20*35 cm-es tepsihez:
    Piskóta:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 30 dkg cukor
    • 20 dkg finomliszt
    • 8 ek víz
    • 0,5 cs sütőpor
    • 5 dkg darált dió
    • csipet só

    Krém:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 20 dkg puha margarin
    • 15 dkg cukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • 10 dkg darált dió
    • ízlés szerint rum vagy aroma

    Tetejére:

    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 20 dkg cukor

    Elkészítése:

    A tepsit sütőpapírral kibéleljük. A sütőt 180 fokra előmelegítjük.

    Az egész tojásokat a sóval elkezdjük kihabosítani. 10-12 perc alatt kb háromszorosára fog nőni a tojások térfogata, de közben több részletben beledogozzuk a cukrot is.

    Amikor a tojás már jól kifehéredett és jó habos, akkor hozzáadjuk a vizet és azzal is elkeverjük. Utána a lisztet és a sütőport dolgozzuk bele a masszába. Vigyázzunk, hogy a habot ne törjük össze!

    A piskótamassza felét a tepsibe öntjük, majd a másik felébe belekeverjük a diót és a sima tészta tetejére tesszük kanállal kis halmokban.

    Kb 20 perc alatt megsütjük a lapot, majd rácsra téve kihűtjük.

    A krémhez a tojássárgákat és a cukrot fehéredésig keverjük, majd hozzáadjuk a pudingport és kevés tejet, majd az egészet csomómentesre keverjük. Beledolgozzuk a maradék tejet és kis lángon, állandó keverés mellett besűrítjük a krémet. Folpackkal letakarva kihűtjük.

    A kihűlt krémhez hozzáadjuk a margarint, diót és a rumot, majd kihabosítjuk az egészet.

    A kész krémet a kihűlt piskótára simítjuk.

    A tojásfehérjéket gőz felett elkezdjük kihabosítani, majd több részletben beledolgozzuk a cukrot és addig verjük, amíg kemény habot nem kapunk.

    A tojáshabot a krémre simítjuk, majd néhány órára hűvös helyre tesszük.

    Nézd meg videón is:

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá