Diós körtelepény recept
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
- 1 kg körte
- 1 citrom leve
- 2 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
- 12 dkg vaj+ a formához
- 10 dkg cukor
- 1/2 dl joghurt
- 2 dkg kakaópor
- 10 dkg darált dió
- 15 dkg liszt+ a formához
- 1/2 tasak sütőpor
- 10 dkg baracklekvár
Elkészítése:
A körtéket megmossuk, meghámozzuk, majd 6 részre vágjuk és a magházát eltávolítjuk. Citromos, forró vízben félig puhára főzzük, majd vegyük ki a vízből és szárítsuk meg.
A tepsit kivajazzuk és megszórjuk liszttel.
A tésztához a tojásokat a vajjal alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sót, cukrot, joghurtot, kakaóport, diót, liszttel elkevert sütőport és az egészet csomómentesre keverjük.
A sütőt elmőmelegítjük 180 fokra.
A tésztát az előkészített tepsibe öntjük, majd rátesszük a körtét.
30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A még forró süteményre kenjük rá a lekvárt, majd ha kihűlt, szeletelve kínáljuk.
Képfeltöltés
A vitás esetek kiküszöbölése érdekében, kérjük csak saját készítésű fotót tölts fel! Kérünk, csak olyan fotót küldj amelynek a fő témája az adott étel.