Hozzávalók egy 25*30 cm-es tepsihez:
Elkészítése:
A körtéket megmossuk, meghámozzuk, majd 6 részre vágjuk és a magházát eltávolítjuk. Citromos, forró vízben félig puhára főzzük, majd vegyük ki a vízből és szárítsuk meg.
A tepsit kivajazzuk és megszórjuk liszttel.
A tésztához a tojásokat a vajjal alaposan kihabosítjuk, majd hozzáadjuk a sót, cukrot, joghurtot, kakaóport, diót, liszttel elkevert sütőport és az egészet csomómentesre keverjük.
A sütőt elmőmelegítjük 180 fokra.
A tésztát az előkészített tepsibe öntjük, majd rátesszük a körtét.
30-35 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A még forró süteményre kenjük rá a lekvárt, majd ha kihűlt, szeletelve kínáljuk.