Hozzávalók:
A tésztához:
A forma kenéséhez:
A lekenéséhez:
A gesztenyekrémhez:
A tetejére:
Elkészítése:
A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat a kristálycukorral fehéredésig keverjük. A diót a morzsával összeforgatjuk.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük.
A cukros tojássárgájára rátesszük a morzsás diót 1/3-át, erre pedig egy harmadnyi habot. Könnyed mozdulatokkal összeforgatjuk. A maradék diót és habot ugyanígy, további két részletben adjuk hozzá.
Egy 24 cm átmérőjű, kerek tortaformát margarinnal kikenünk, liszttel megszórjuk.
A diós masszát beleöntjük és elsimítjuk. Előmelegített sütőben, 180 fokon kb 15 perc alatt megsütjük, majd hagyjuk kihűlni.
A lekvárt a tésztára simítjuk egyenletesen.
A kilengedett gesztenyemasszát áttörjük, majd a puha margarinnal, a porcukorral és a rummal habosra keverjük. Egyenletesen rákenjük a lekváros tortalapra. Végül a kétféle olvasztott csokoládét kiskanállal a tetejére csorgatjuk.
Letakarva hűtőszekrénybe tesszük.