Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós répatorta recept

Diós répatorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
    Torta:

    • 30 dkg finomliszt
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 25 dkg kristálycukor
    • 45 dkg sárgarépa (reszelt)
    • 15 dkg dió (aprított)
    • 2 dl étolaj
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 1 cs sütőpor
    • csipet só

    Máz:

    • 25 dkg mascarpone
    • 2 ek porcukor
    • 5 dkg margarin (szobahőmérsékletű)

    Díszítéshez:

    • kb 10 dkg dió (aprított)

    Elkészítése:

    A lisztbe belekeverjük a sütőport és a sót. A tojást a kétféle cukorral habosra kikeverjük, majd belekeverjük az étolajat. A lisztes keverékbe először a cukros-tojást keverjük bele, majd hozzáadjuk a lereszelt (kis lyukú reszelőn) sárgarépát és az aprított diót. Az egészet jól összekeverjük.

    Kivajazott, lisztezett tortaformába beleöntjük a répamasszát. Előmelegített sütőben 170 fokon kb 85 percig sütjük (én sütőpapírt tettem a tetejére).

    Közben elkészítjük a mázat: a máz összes hozzávalóit alaposan összekeverjük.

    Mikor megsült (tűpróba) kivesszük a tortaformából, megvárjuk amíg teljesen kihűl és akkor egyenletesen rákenjük a mascarponés mázat.

    Tetejét tetszés szerint díszíthetjük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá