Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Répatorta mascarponehabbal recept

Répatorta mascarponehabbal
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó



  • Hozzávalók egy 20 cm-es formához:
    Tészta:

    • 250 g finomliszt
    • 2 tk szódabikarbóna
    • 1 kk só
    • 1 ek fahéj
    • 290 ml napraforgó olaj
    • 200 g barnacukor
    • 15 ml vaníliaaroma (1 ek)
    • 4  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 300 g sárgarépa
    • 100 g dió (zúzott)
    • 80 g mazsola (apróra vágott)

    Krém:

    • 250 g mascarpone
    • 500 ml növényi habtejszín
    • 1 ek fahéj
    • 15 ml vaníliaaroma

    Elkészítése:

    A tésztához egy tálban a lisztet, a szódabikarbónát, sót és a fahéjat összekeverjük, egy másikban pedig a vanília aromát, cukrot és olajat. Utóbbihoz egyesével adagolva hozzáadjuk a tojásokat és simára keverjük.

    A nedves hozzávalókhoz kettesével kanalazva hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, végül a zúzott diót, apróra vágott mazsolát és a reszelt répát.

    Előmelegített sütőben, 5 részletben, sütőpapírral bélelt 20 centis kapcsos formában 180 C°-on 30 perc alatt készre sütjük, majd sütőrácson teljesen kihűtjük.

    A krémhez a mascarponét 5 ek cukrászhabbal, a bourbon vaníliával és a fahéjjal elkeverjük, majd a többi cukrászhabbal kemény habbá verjük.

    A tortalapokat rétegezzük a krémmel, majd a maradékkal bevonjuk a tortát. Tetejét habhalmocskákkal, marcipán répácskákkal díszítjük. Oldalát zúzott dióval szórjuk meg.

    Hűtőbe tesszük és 2 órát dermedni hagyjuk, majd hűtve fogyasztjuk.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá