Répatorta mascarponehabbal

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Nagyon olcsó

Hozzávalók egy 20 cm-es formához:
Tészta:

  • 250 g finomliszt
  • 2 tk szódabikarbóna
  • 1 kk só
  • 1 ek fahéj
  • 290 ml napraforgó olaj
  • 200 g barnacukor
  • 15 ml vaníliaaroma (1 ek)
  • 4 tojás
  • 300 g sárgarépa
  • 100 g dió (zúzott)
  • 80 g mazsola (apróra vágott)

Krém:

  • 250 g mascarpone
  • 500 ml növényi habtejszín
  • 1 ek fahéj
  • 15 ml vaníliaaroma

Elkészítése:

A tésztához egy tálban a lisztet, a szódabikarbónát, sót és a fahéjat összekeverjük, egy másikban pedig a vanília aromát, cukrot és olajat. Utóbbihoz egyesével adagolva hozzáadjuk a tojásokat és simára keverjük.

A nedves hozzávalókhoz kettesével kanalazva hozzákeverjük a száraz hozzávalókat, végül a zúzott diót, apróra vágott mazsolát és a reszelt répát.

Előmelegített sütőben, 5 részletben, sütőpapírral bélelt 20 centis kapcsos formában 180 C°-on 30 perc alatt készre sütjük, majd sütőrácson teljesen kihűtjük.

A krémhez a mascarponét 5 ek cukrászhabbal, a bourbon vaníliával és a fahéjjal elkeverjük, majd a többi cukrászhabbal kemény habbá verjük.

A tortalapokat rétegezzük a krémmel, majd a maradékkal bevonjuk a tortát. Tetejét habhalmocskákkal, marcipán répácskákkal díszítjük. Oldalát zúzott dióval szórjuk meg.

Hűtőbe tesszük és 2 órát dermedni hagyjuk, majd hűtve fogyasztjuk.