Diós répatorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Torta:

  • 30 dkg finomliszt
  • 4 tojás
  • 25 dkg kristálycukor
  • 45 dkg sárgarépa (reszelt)
  • 15 dkg dió (aprított)
  • 2 dl étolaj
  • 2 cs vaníliás cukor
  • 1 cs sütőpor
  • csipet só

Máz:

  • 25 dkg mascarpone
  • 2 ek porcukor
  • 5 dkg margarin (szobahőmérsékletű)

Díszítéshez:

  • kb 10 dkg dió (aprított)

Elkészítése:

A lisztbe belekeverjük a sütőport és a sót. A tojást a kétféle cukorral habosra kikeverjük, majd belekeverjük az étolajat. A lisztes keverékbe először a cukros-tojást keverjük bele, majd hozzáadjuk a lereszelt (kis lyukú reszelőn) sárgarépát és az aprított diót. Az egészet jól összekeverjük.

Kivajazott, lisztezett tortaformába beleöntjük a répamasszát. Előmelegített sütőben 170 fokon kb 85 percig sütjük (én sütőpapírt tettem a tetejére).

Közben elkészítjük a mázat: a máz összes hozzávalóit alaposan összekeverjük.

Mikor megsült (tűpróba) kivesszük a tortaformából, megvárjuk amíg teljesen kihűl és akkor egyenletesen rákenjük a mascarponés mázat.

Tetejét tetszés szerint díszíthetjük.