Hozzávalók egy 24 cm-es tortaformához:
Torta:
Máz:
Díszítéshez:
Elkészítése:
A lisztbe belekeverjük a sütőport és a sót. A tojást a kétféle cukorral habosra kikeverjük, majd belekeverjük az étolajat. A lisztes keverékbe először a cukros-tojást keverjük bele, majd hozzáadjuk a lereszelt (kis lyukú reszelőn) sárgarépát és az aprított diót. Az egészet jól összekeverjük.
Kivajazott, lisztezett tortaformába beleöntjük a répamasszát. Előmelegített sütőben 170 fokon kb 85 percig sütjük (én sütőpapírt tettem a tetejére).
Közben elkészítjük a mázat: a máz összes hozzávalóit alaposan összekeverjük.
Mikor megsült (tűpróba) kivesszük a tortaformából, megvárjuk amíg teljesen kihűl és akkor egyenletesen rákenjük a mascarponés mázat.
Tetejét tetszés szerint díszíthetjük.