Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós narancstorta recept

Diós narancstorta
Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
    Piskóta:

    • 8 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
    • 4 evőkanál meleg víz
    • 12 evőkanál finomliszt
    • 12 evőkanál cukor
    • 1 cs sütőpor
    • 15 db diógerezd durvára aprítva
    • 1 narancs reszelt héja
    • 1 teáskanál apró kockára vágott narancshéj
    • 1 evőkanál narancshús apróra vágva
    • 1 evőkanál narancslé
    • csipet só
    • 1 narancs

    A krémhez:

    • 0,5 dl tej
    • 5 evőkanál finomliszt
    • 25 dkg vaj
    • 20 dkg porcukor
    • 1 narancs reszelt héja
    • 1 csomag vaníliás cukor
    • 1 hártyázott narancs felkockázva
    • 2 dl habtejszín

    Elkészítése:

    A tojások fehérjét a cukorral és egy csipet sóval kemény habbá felverjük.

    A tojássárgákat kikeverjük a vízzel, a narancs levével, majd beleszórjuk a sütőporos lisztet, a durvára aprított diót, a reszelt narancshéjat, a darabos narancsot és a narancshéjat. Összekeverjük, majd a tojáshab negyedével lazítjuk. A többi habot apránként, laza mozdulatokkal beleforgatjuk a és összekeverjük.

    A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük és beöntjük a piskótamasszát. A tortát betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe és 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy meg sült-e a közepe is. A megsült piskótát rácson hítjük ki.

    Amíg sül a piskóta, addig elkészítjük a krémet. A tejből, a lisztből és a vaníliás cukorból fehér krémet főzünk.

    A vajat kikeverjük a porcukorral és a narancslével, majd beledolgozzuk a kihűlt, fehér krémet.

    Annyit veszünk ki a krémből, amivel a tortát betudjuk vonni. A megmaradt krémbe beleforgatjuk a narancs kockákat.

    Tejszínhabbal és narancs karikákkal díszítjük a tortát. 2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá