Diós narancstorta

Nehézségi szint:
Profiknak
Elkészítési idő:
55 perc
Mennyiség:
12 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága
Diós narancstorta

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Piskóta:

  • 8 egész tojás szétválasztva
  • 4 evőkanál meleg víz
  • 12 evőkanál finomliszt
  • 12 evőkanál cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 15 db diógerezd durvára aprítva
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 teáskanál apró kockára vágott narancshéj
  • 1 evőkanál narancshús apróra vágva
  • 1 evőkanál narancslé
  • csipet só
  • 1 narancs

A krémhez:

  • 0,5 dl tej
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 hártyázott narancs felkockázva
  • 2 dl habtejszín

Elkészítése:

A tojások fehérjét a cukorral és egy csipet sóval kemény habbá felverjük.

A tojássárgákat kikeverjük a vízzel, a narancs levével, majd beleszórjuk a sütőporos lisztet, a durvára aprított diót, a reszelt narancshéjat, a darabos narancsot és a narancshéjat. Összekeverjük, majd a tojáshab negyedével lazítjuk. A többi habot apránként, laza mozdulatokkal beleforgatjuk a és összekeverjük.

A tortaforma alját sütőpapírral kibéleljük és beöntjük a piskótamasszát. A tortát betoljuk a 180 fokra előmelegített sütőbe és 25-30 perc alatt megsütjük. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy meg sült-e a közepe is. A megsült piskótát rácson hítjük ki.

Amíg sül a piskóta, addig elkészítjük a krémet. A tejből, a lisztből és a vaníliás cukorból fehér krémet főzünk.

A vajat kikeverjük a porcukorral és a narancslével, majd beledolgozzuk a kihűlt, fehér krémet.

Annyit veszünk ki a krémből, amivel a tortát betudjuk vonni. A megmaradt krémbe beleforgatjuk a narancs kockákat.

Tejszínhabbal és narancs karikákkal díszítjük a tortát. 2 órára hűtőbe tesszük, hogy a krém megdermedjen és az ízek összeérjenek.