Diós narancstorta

Hozzávalók 12 fő részére

Hozzávalók egy 26 cm-es tortaformához:
Piskóta:

  • 8 egész tojás szétválasztva
  • 4 evőkanál meleg víz
  • 12 evőkanál finomliszt
  • 12 evőkanál cukor
  • 1 cs sütőpor
  • 15 db diógerezd durvára aprítva
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 teáskanál apró kockára vágott narancshéj
  • 1 evőkanál narancshús apróra vágva
  • 1 evőkanál narancslé
  • csipet só
  • 1 narancs

A krémhez:

  • 0,5 dl tej
  • 5 evőkanál finomliszt
  • 25 dkg vaj
  • 20 dkg porcukor
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 csomag vaníliás cukor
  • 1 hártyázott narancs felkockázva
  • 2 dl habtejszín