Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós sütőtöktorta recept

Diós sütőtöktorta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 20 cm-es formához:
    Alap:

    • 12 dkg zabkeksz
    • 5 dkg darált dió + 3 dkg a díszítéshez
    • 7 dkg olvasztott vaj

    Töltelék:

    • 50 dkg sütőtök (pucolva)
    • 10 dkg eritrit
    • 1 narancs reszelt héja
    • 1 tk vaníliakivonat
    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • csipet só
    • 1 tk őrölt fahéj
    • 1 ek étkezési keményítő

    Elkészítése:

    A diót pörköljük illatosra egy száraz serpenyőben.

    A felkockázott tököt főzzük puhára, majd alaposan csöpögtessük le és botmixerrel pürésítsük.

    A kekszet aprítsuk morzsásra, keverjük össze a dióval és a vajjal, ezután nyomkodjuk egy 20 cm-es kapcsos tortaforma aljába.

    A tökpürét keverjük össze az édesítővel, a keményítővel, a fahéjjal, narancshéjjal és egyenként hozzáadva a tojásokat, keverjük habosra.

    A krémet öntsük a a kekszes alapra, majd 180 °C-on süssük kb 60 percig.

    Ha a torta megsült a formában hagyjuk kihűlni, majd a tetejét szórjuk meg durvára vágott dióval.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá