Diós sütőtöktorta

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
5 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók egy 20 cm-es formához:
Alap:

  • 12 dkg zabkeksz
  • 5 dkg darált dió + 3 dkg a díszítéshez
  • 7 dkg olvasztott vaj

Töltelék:

  • 50 dkg sütőtök (pucolva)
  • 10 dkg eritrit
  • 1 narancs reszelt héja
  • 1 tk vaníliakivonat
  • 3 tojás
  • csipet só
  • 1 tk őrölt fahéj
  • 1 ek étkezési keményítő

Elkészítése:

A diót pörköljük illatosra egy száraz serpenyőben.

A felkockázott tököt főzzük puhára, majd alaposan csöpögtessük le és botmixerrel pürésítsük.

A kekszet aprítsuk morzsásra, keverjük össze a dióval és a vajjal, ezután nyomkodjuk egy 20 cm-es kapcsos tortaforma aljába.

A tökpürét keverjük össze az édesítővel, a keményítővel, a fahéjjal, narancshéjjal és egyenként hozzáadva a tojásokat, keverjük habosra.

A krémet öntsük a a kekszes alapra, majd 180 °C-on süssük kb 60 percig.

Ha a torta megsült a formában hagyjuk kihűlni, majd a tetejét szórjuk meg durvára vágott dióval.