Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Diós-tejszínes gyümölcstorta recept

Diós-tejszínes gyümölcstorta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
50 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    Piskóta:

    • 6 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS szétválasztva
    • 4 evőkanál liszt
    • 2 evőkanál barna cukor
    • 4 evőkanál kristálycukor
    • 4 evőkanál darált dió
    • 2 evőkanál víz
    • 1 evőkanál olaj
    • 1 teáskanál mézes fűszerkeverék
    • 1 kávéskanál őrölt fahéj
    • csipet só
    • 1 kávéskanál sütőpor
    • 1 evőkanál reszelt narancshéj

    Krém:

    • 5 dl habtejszín
    • 25 dkg mascarpone
    • 2 evőkanál porcukor
    • 2 csomag vaníliás cukor
    • 2 evőkanál fehércsokis pudingpor
    • 3 evőkanál sárgabarack dzsem

    Díszítéshez:

    • 20 dkg vegyes, friss gyümölcs

    Elkészítése:

    A tojásfehérjét elkezdjük a sóval felverni, majd amikor már felhabosodik, akkor apránként hozzáadjuk a cukrot és fényes, kemény habbá verjük.

    A sárgákat fehéredésig keverjük az olajjal, a barna cukorral és a vízzel. Beledolgozzuk a lisztet, diót, mézes fűszert, fahéjat és a narancshéjat is.

    A tojáshab negyedét beleforgatjuk a diós masszába és ezzel fellazítjuk, majd apránként hozzáadjuk a maradék tojásfehérje habot és laza, körkörös mozdulatokkal beleforgatjuk.

    A tortaformát kikenünk olajjal, az alját sütőpapírral fedjük és beleöntjük a tésztát, elsimítjuk.

    180 fokos sütőbe toljuk 25-30 percre, majd tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e. Rácson hagyjuk kihűlni.

    Amíg sül a lap, addig elkészítjük a krémet. A tejszínt kemény habbá verjük. A mascarponét kikavarjuk a porcukorral, vaníliás cukorral és a pudingporral.

    A mascarponés krémet a tejszín felével fellazítjuk. A tejszín másik felét csillagcsővel ellátott habzsákba töltjük és félretesszük a díszítéshez.

    A kihűlt piskótát 3 lapba vágjuk.

    Tortatartóra tesszük az első lapot, megkenjük dzsemmel, majd a krém felét rásimítjuk a piskótára. Rátesszük a második lapot, szintén megkenjük dzsemmel és rásimítjuk a maradék krémet, majd befedjük a harmadik lappal. A tetejét és az oldalát díszítjük a tejszínnel ízlés szerint. A torta tetejét gyümölcsökkel díszítjük.

    Legalább 2 órára hűtőbe rakjuk, hogy a krém megdermedjen.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá