Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Tejszínes-vaníliás torta recept

Tejszínes-vaníliás torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
120 perc
Mennyiség:
8 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:

    Piskóta:

    • 3 egész  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 210 g cukor
    • 115 ml olaj
    • 115 ml tej
    • 250 g liszt
    • csipet só
    • 3/4 cs sütőpor
    • 15 g kakaópor

    Krém:

    • 1 cs vaníliás pudingpor
    • 3 dl tej
    • 2 ek cukor
    • 1 dl tejszín
    • 1 dl cukrász habalap

    Külső krém:

    • 1 dl állati tejszín
    • 1 dl cukrász habalap
    • pici sárga gél ételfesték

    Elkészítése:

    Az egész tojásokat a cukorral együtt jól kihabosítjuk, majd belecsorgatjuk a tál oldalán az olajat és a tejet, beleszitáljuk a liszt, só, kakaópor, sütőpor keverékét és jól elkeverjük.

    2 darab 18 cm-es kerek tortakarikába elosztjuk a masszát és 175 fokra melegített sütőben, alsó-felső sütéssel 40-45 percig (tűpróbáig ) sütjük. Kihűlés után mindkét lapot ketté vágjuk, így 4 lapunk lesz.

    A pudingporból, tejből, cukorból sűrű pudingot főzünk a szokásos módon, majd kihűtjük. A 2 dl tejszínt habbá verjük és apránként belekeverjük a pudingba.

    Ezzel a krémmel töltjük össze a torta lapokat és kívülről is körbekenjük, majd hűtőbe tesszük minimum 6 órára.

    A burkoló krémhez a másik 2 dl tejszínt is felverjük. 1/3 át félretesszük, a többivel körbekenjük a tortát és ismét hűtőbe tesszük, majd a félretett krémbe keverünk egy kis gél festéket és krémrózsákat nyomunk a tetejére.

    Tipp:

    Én, a tejszínbe nem tettem plusz cukrot, mert a cukrász habalap is cukrozott.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá