Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Vaníliás-epres torta recept

Vaníliás-epres torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
60 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 28 cm-es formához:
    Piskóta:

    • 9  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 27 dkg cukor
    • 27 dkg liszt
    • 3 teáskanál víz
    • 3 teáskanál olaj
    • 1,5 teáskanál sütőpor

    Krém:

    • 1,6 liter tej
    • 4 cs vanília ízű pudingpor
    • 2 cs vaníliás cukor
    • 4 ek búzadara
    • 30 dkg vaj
    • 25 dkg porcukor
    • 0,8 kg eper

    Tetejére:

    • 1 csomag színtelen tortazselé

    Elkészítése:

    3 tojást szétválasztunk. A tojásfehérjékett 9 dkg cukorral felverjük, majd egyesével hozzáadjuk a sárgákat, 1 tk olajat és 1 tk vizet fokozatosan a fehérjéhez öntjük és keményre verjük.

    9 dkg liszthez adunk 1/2 tk sütőport, majd óvatosan, fakanállal belekeverjük a habhoz.

    A formát kibéleljük sütőpapírral, beleöntjük a masszát és 190 fokra előmelegített sütőben kb 15 percig sütjük.

    A maradék hozzávalókból még két lapot sütünk.

    A tej mennyiségéből keveset kiveszünk, összekeverjük a pudinggal a vaníliás cukorral és a búzadarával. A többi tejet megmelegítjük, majd hozzáöntjük a pudingos tejet és sűrűsödésig főzzük. Kihűtjük, közben többször megkeverjük, hogy ne bőrösödjön be.

    A tetejére kivesszünk pár szem epret, a többit összedaraboljuk.

    A vajat a cukorral kikeverjük és a kihűlt krémhez adjuk.

    Összeállítjuk a tortát. Alsó lapot megkenjük krémmel, rászórunk az összedarabolt eperből, a második lapot rátesszük, krém, eper és a harmadik lapot ráhelyezzük. Ezt is bekenjük krémmel az oldalával együtt.

    A tetejét vékonyabbra szeletelt eperrel befedjük, elkészítjük utasítás szerint a tortazselét és ráöntjük az eperre. Pár órát hűtőbe tesszük.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá