Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Epres-kókuszos torta recept

Epres-kókuszos torta
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
180 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók egy 18 cm-es tortaformához:

    Alap:

    • 35 g kókuszreszelék
    • 1 ek kókuszliszt vagy kukoricakeményítő
    • 1 kk sütőpor
    • 2 db  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 30 g kristálycukor

    Zselé:

    • 2 dl epres tea cukorral, citromlével ízesítve
    • 10 g zselatin
    • pár szem eper apróra kockázva
    • késhegynyi céklapor vagy pár csepp piros ételfesték

    Krém:

    • 250 g eper
    • 4 dl kókusztej konzerv
    • 100 g porcukor
    • fél citrom leve
    • 2 dl hideg habtejszín
    • 30 g zselatin

    Díszítés:

    • 30 g fehércsokoládé
    • pár szem friss eper
    • szezonális ehető virágok (pl. borágó, orgona, akácvirág, rózsa)

    Elkészítése:

    Egy kisebb tortaformát vagy egy mélytányért kibélelünk alufóliával. 10 g zselatint 2 cl hideg vízbe áztatunk. Elkészítünk 2 dl forró epres teát, cukorral, citromlével ízesítjük. Belekeverjük a zselatint, hagyjuk benne feloldódni (ha a tea elveszítené szép piros színét, késhegynyi céklaporral vagy pár csepp piros ételfestékkel színezzük). Pár szem epret felkockázunk és a forma aljába pakoljuk, majd ráöntjük a zselatinos teát. Hűtőbe vagy fagyasztóba tesszük dermedni.

    A tésztához a kókuszreszeléket, a kókuszlisztet (vagy kukoricakeményítőt) és a sütőport összekeverjük. A tojásfehérjét elkezdjük felverni, majd amikor már félkemény, fokozatosan hozzáadjuk a cukrot, és kemény habbá verjük. Óvatosan beleforgatjuk a kókuszreszeléket. Sütőpapírral bélelt tortaformában eloszlatjuk a tésztát és 170 °C-ra előmelegített sütőben 15 perc alatt készre sütjük.

    A krémhez az epret és a cukrot botmixerrel pürésítjük, majd hozzáadjuk a kókusztej konzervet és a citromlevet. A zselatint 5 cl hideg vízzel elkeverjük és hagyjuk megduzzadni. A habtejszínt felverjük kemény habbá. Mikróban fél perc alatt felolvasztjuk a zselatint, néhány evőkanál epres krémmel elkeverjük, majd az epres krémhez adjuk, és végül az egészet elkeverjük a felvert tejszínnel a habverő alacsony fokozatát használva.

    A kókuszos alapot kevés krémmel megkenjük, ráborítjuk a megdermedt zselét, majd befedjük az epres krémmel. Hűtőbe tesszük dermedni legalább 3-4 órára.

    A díszítéshez gőz fölött felolvasztjuk a fehércsokoládét 1 tk étolajjal. Egy kanál segítségével a tortára csorgatjuk, majd ráhelyezzük az eperszemeket és az ehető virágokat (gyorsan kell dolgoznunk, mert a hideg tortán a csoki pillanatok alatt megdermed).

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá