Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos pavlova recept

Kókuszos pavlova
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:
    A pavlovához:

    • 3  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
    • 7 evőkanál kristálycukor
    • 1 cs vaníliás cukor
    • csipet só
    • 1 púpos teáskanál kukorica keményítő
    • 1 teáskanál almaecet

    A tetejére:

    • 2 dl cukrász tejszín
    • 1 marék fekete áfonya
    • 1 marék málna (fagyasztott)

    Elkészítése:

    A szobahőmérsékletű tojásfehérjét egy nagy csipet sóval elkezdjük felverni. Amikor elkezd nőni a térfogata és felhabosodik, akkor apránként adagoljuk a cukrot hozzá és kemény, fényes habbá verjük.

    A végén belekeverjük a keményítőt és az ecetet.

    A sütőpapírral bélelt tepsi közepére halmozzuk a habcsók masszát és kanállal tortaformát alakítunk ki belőle úgy, hogy a közepében egy kis mélyedés legyen.

    A sütött 130 fokra előmelegítjük. A habcsókos tepsit betoljuk az előmelegített sütőbe, kb 10 így sütjük, majd visszavesszük a hőt 100 fokra és még 50 percig sütjük vagy inkább szárítjuk. A sütőben hagyjuk kihűlni.

    A tejszínt felverjük és csillagcsöves habzsákba szedjük, majd díszítjük vele a torta tetejét. A tejszín tetejét kirakjuk fagyasztott fekete szedrrel és málnával, majd megszórjuk a tetejét porcukorral.

    Tipp:

    A pavlóva torta türelem játék. Nagyon fontos a lassú, alcsony hőfokon sütés vagy inkább szárítás.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá