Kókuszos pavlova recept
Ők is elkészítették
Hozzávalók:
A pavlovához:
- 3 FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSfehérje
- 7 evőkanál kristálycukor
- 1 cs vaníliás cukor
- csipet só
- 1 púpos teáskanál kukorica keményítő
- 1 teáskanál almaecet
A tetejére:
- 2 dl cukrász tejszín
- 1 marék fekete áfonya
- 1 marék málna (fagyasztott)
Elkészítése:
A szobahőmérsékletű tojásfehérjét egy nagy csipet sóval elkezdjük felverni. Amikor elkezd nőni a térfogata és felhabosodik, akkor apránként adagoljuk a cukrot hozzá és kemény, fényes habbá verjük.
A végén belekeverjük a keményítőt és az ecetet.
A sütőpapírral bélelt tepsi közepére halmozzuk a habcsók masszát és kanállal tortaformát alakítunk ki belőle úgy, hogy a közepében egy kis mélyedés legyen.
A sütött 130 fokra előmelegítjük. A habcsókos tepsit betoljuk az előmelegített sütőbe, kb 10 így sütjük, majd visszavesszük a hőt 100 fokra és még 50 percig sütjük vagy inkább szárítjuk. A sütőben hagyjuk kihűlni.
A tejszínt felverjük és csillagcsöves habzsákba szedjük, majd díszítjük vele a torta tetejét. A tejszín tetejét kirakjuk fagyasztott fekete szedrrel és málnával, majd megszórjuk a tetejét porcukorral.
Tipp:
A pavlóva torta türelem játék. Nagyon fontos a lassú, alcsony hőfokon sütés vagy inkább szárítás.