Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszgolyó torta recept

Kókuszgolyó torta
Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága



  • Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:
    Kakaós piskóta:

    • 6  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁS
    • 6 ek cukor
    • 4 ek finomliszt
    • 2 ek kakaópor
    • csipet só
    • fél zacskó sütőpor

    Krém:

    • 1 kg mascarpone
    • 750 g (egy nagy üveg) mogyorókrém (aki szeretne tehet bele többet is, kb 1,5 üveggel)
    • kókuszreszelék (kb 100 g)

    Díszítés:

    • 100 g étcsoki
    • 100 ml habtejszín
    • pár kókuszgolyó, esetleg fagyi tölcsér

    Elkészítése:

    A sütőt előmelegítjük 175 fokon, alsó-felső sütéssel.

    A piskótához a lisztben elkeverjük a sót, sütőport és a kakóport. Az egész tojásokat a cukorral keményre felverjük 10-12 perc alatt, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztes keveréket.

    A formát kibéleljük sütőpapírral, vagy kivajazzuk és lisztezzük, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk.

    Kb 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!

    A krémhez a mascarponét kikeverjük a mogyorókrémmel.

    A kihűlt piskótát három lapba vágjuk, majd a krémmel betöltjük a lapokat és megszórjuk kókuszreszelékkel, de hagyunk a tetejére és az oldalára is!

    A tortát betesszük a hűtőbe, amíg a krém kissé megdermed.

    Addig elkészítjük a tetejére a kókuszgoylót, ha szeretnénk azzal díszíteni. A csokit és a tejszínt összeolvasztjuk.

    A csoki ganache-t langyosan a tortára csorgatjuk ízlés szerint és díszítjük, majd visszatesszük a hűtőbe, amíg a máz megdermed.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá