Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:
Kakaós piskóta:
Krém:
Díszítés:
Elkészítése:
A sütőt előmelegítjük 175 fokon, alsó-felső sütéssel.
A piskótához a lisztben elkeverjük a sót, sütőport és a kakóport. Az egész tojásokat a cukorral keményre felverjük 10-12 perc alatt, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztes keveréket.
A formát kibéleljük sütőpapírral, vagy kivajazzuk és lisztezzük, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk.
Kb 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!
A krémhez a mascarponét kikeverjük a mogyorókrémmel.
A kihűlt piskótát három lapba vágjuk, majd a krémmel betöltjük a lapokat és megszórjuk kókuszreszelékkel, de hagyunk a tetejére és az oldalára is!
A tortát betesszük a hűtőbe, amíg a krém kissé megdermed.
Addig elkészítjük a tetejére a kókuszgoylót, ha szeretnénk azzal díszíteni. A csokit és a tejszínt összeolvasztjuk.
A csoki ganache-t langyosan a tortára csorgatjuk ízlés szerint és díszítjük, majd visszatesszük a hűtőbe, amíg a máz megdermed.