Kókuszgolyó torta

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
90 perc
Mennyiség:
4 fő részére
Mennyibe kerül?
Drága

Hozzávalók egy 20 cm-es tortaformához:
Kakaós piskóta:

  • 6 tojás
  • 6 ek cukor
  • 4 ek finomliszt
  • 2 ek kakaópor
  • csipet só
  • fél zacskó sütőpor

Krém:

  • 1 kg mascarpone
  • 750 g (egy nagy üveg) mogyorókrém (aki szeretne tehet bele többet is, kb 1,5 üveggel)
  • kókuszreszelék (kb 100 g)

Díszítés:

  • 100 g étcsoki
  • 100 ml habtejszín
  • pár kókuszgolyó, esetleg fagyi tölcsér

Elkészítése:

A sütőt előmelegítjük 175 fokon, alsó-felső sütéssel.

A piskótához a lisztben elkeverjük a sót, sütőport és a kakóport. Az egész tojásokat a cukorral keményre felverjük 10-12 perc alatt, majd óvatosan beleforgatjuk a lisztes keveréket.

A formát kibéleljük sütőpapírral, vagy kivajazzuk és lisztezzük, majd a masszát egyenletesen belesimítjuk.

Kb 25-30 perc alatt készre sütjük. Tűpróbát végezzünk!

A krémhez a mascarponét kikeverjük a mogyorókrémmel.

A kihűlt piskótát három lapba vágjuk, majd a krémmel betöltjük a lapokat és megszórjuk kókuszreszelékkel, de hagyunk a tetejére és az oldalára is!

A tortát betesszük a hűtőbe, amíg a krém kissé megdermed.

Addig elkészítjük a tetejére a kókuszgoylót, ha szeretnénk azzal díszíteni. A csokit és a tejszínt összeolvasztjuk.

A csoki ganache-t langyosan a tortára csorgatjuk ízlés szerint és díszítjük, majd visszatesszük a hűtőbe, amíg a máz megdermed.