Kókuszos pavlova

Nehézségi szint:
Haladóknak
Elkészítési idő:
70 perc
Mennyiség:
6 fő részére
Mennyibe kerül?
Megfizethető
Kókuszos pavlova

Hozzávalók:
A pavlovához:

  • 3 tojásfehérje
  • 7 evőkanál kristálycukor
  • 1 cs vaníliás cukor
  • csipet só
  • 1 púpos teáskanál kukorica keményítő
  • 1 teáskanál almaecet

A tetejére:

  • 2 dl cukrász tejszín
  • 1 marék fekete áfonya
  • 1 marék málna (fagyasztott)

Elkészítése:

A szobahőmérsékletű tojásfehérjét egy nagy csipet sóval elkezdjük felverni. Amikor elkezd nőni a térfogata és felhabosodik, akkor apránként adagoljuk a cukrot hozzá és kemény, fényes habbá verjük.

A végén belekeverjük a keményítőt és az ecetet.

A sütőpapírral bélelt tepsi közepére halmozzuk a habcsók masszát és kanállal tortaformát alakítunk ki belőle úgy, hogy a közepében egy kis mélyedés legyen.

A sütött 130 fokra előmelegítjük. A habcsókos tepsit betoljuk az előmelegített sütőbe, kb 10 így sütjük, majd visszavesszük a hőt 100 fokra és még 50 percig sütjük vagy inkább szárítjuk. A sütőben hagyjuk kihűlni.

A tejszínt felverjük és csillagcsöves habzsákba szedjük, majd díszítjük vele a torta tetejét. A tejszín tetejét kirakjuk fagyasztott fekete szedrrel és málnával, majd megszórjuk a tetejét porcukorral.

Tipp:

A pavlóva torta türelem játék. Nagyon fontos a lassú, alcsony hőfokon sütés vagy inkább szárítás.