Belépés Regisztáció Keress bennünket Facebook-on
Kategóriák

Kókuszos korong recept

Kókuszos korong
Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető



  • Hozzávalók:

    • 12 dkg finomliszt
    • 6 dkg kókuszreszelék
    • 6 dkg cukor
    • 1 tk sütőpor
    • csipet só
    • 6 dkg puha vaj
    • 1  FUCHS SZABADTARTÁSOS TOJÁSsárgája
    • 0,5 dl tej

    Tetejére:

    • 3 evőkanál kókuszreszelék
    • 1,5 evőkanál tej

    Elkészítése:

    Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, a kókuszreszeléket, a cukrot, a sütőport és a sót.

    Hozzáadjuk a puha vajat, a tojássárgáját és a tejet, majd kézzel alaposan összedolgozzuk. Gombócot formázunk belőle és folpackba csomagolva fél órára hűtőbe rakjuk.

    Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát 4-5 mm vastagra és kis korongokat szaggatunk belőle. A tetejüket megkenjük tejjel és megszórjuk kókuszreszelékkel.

    180°C-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük a korongokat.

    Hozzáadom a receptfüzethez

    Őket is nézd meg!

    Szólj hozzá