Kókuszos korong

Nehézségi szint:
Kezdőknek
Elkészítési idő:
35 perc
Mennyiség:
Nincs adat
Mennyibe kerül?
Megfizethető

Hozzávalók:

  • 12 dkg finomliszt
  • 6 dkg kókuszreszelék
  • 6 dkg cukor
  • 1 tk sütőpor
  • csipet só
  • 6 dkg puha vaj
  • 1 tojássárgája
  • 0,5 dl tej

Tetejére:

  • 3 evőkanál kókuszreszelék
  • 1,5 evőkanál tej

Elkészítése:

Egy nagyobb tálban összekeverjük a lisztet, a kókuszreszeléket, a cukrot, a sütőport és a sót.

Hozzáadjuk a puha vajat, a tojássárgáját és a tejet, majd kézzel alaposan összedolgozzuk. Gombócot formázunk belőle és folpackba csomagolva fél órára hűtőbe rakjuk.

Lisztezett felületen kinyújtjuk a tésztát 4-5 mm vastagra és kis korongokat szaggatunk belőle. A tetejüket megkenjük tejjel és megszórjuk kókuszreszelékkel.

180°C-ra előmelegített sütőben 10 perc alatt készre sütjük a korongokat.